Halmstad

Svar till oroliga kunder.

Sedan 2004 kan man ansöka om att använda den sotare man själv önskar och om du vill behålla din lokala sotare som du tidigare haft och som arbetar, bor och betalar skatt i Halmstad, välj oss.

Får du efter din ansökan tillbaka ett utskick av kommunen,  skicka inte in svaret för då avsäger du oss som din sotare.

Kommunen har upphandlat ett företag med huvudkontor i Jonsered utanför Göteborg som vann efter att kommunen avgjort upphandlingen genom lottdragning.

På vårat huvudkontor i Halmstad arbetar Madeleine, Marie och Helen, alla bor och är uppvuxna i Halmstad.  

På grund av att kommunen upphandlat företaget från Jonsered har vi förlorat mycket arbete och vi kämpar nu hårt för att överleva och kunna behålla våra medarbetare: Jörgen, Bengt, Tony, Roger, Bengt Åke, Filip och Alfred och vi har fått en fantastisk respons från Halmstadsborna, vi har glädjande nog idag över 11 500 kunder som ansökt om dispens  att  fortsätta använda oss. Det visar tydligt hur fel upphandlingar kan gå med dagens regler.

När dispens söks skall Räddningstjänstens försäkra sig om att sotningen kan utföras på ett ”ur brandskyddssynpunkt säkert sätt”, inget mer,  de får inte försöka påverka ditt val mot att välja bort oss till förmån för deras upphandlade sotare för då bryter de mot lagen.

Som fastighetsägare är man alltid huvudansvarig för sitt eget brandskydd och om du överlåter sotningen till oss då tar vi över ansvaret för att det sotas som vi gjorde när kommunen tidigare delegerade det ansvaret på oss. 

  Halmstads Sotningsväsende har utfört sotning i Halmstad sedan 1957 vi har medarbetare där familjen i generationer sotat hos er i Halmstad samt att de själva har över 40 års erfarenhet i yrket och som många kunder känner personligen då är det fullt begripligt att ni väljer oss och inte någon okänd person som pendlat från Borås eller Göteborg. 

  Mvh Dick Hålldén, sotare Halmstad

  KONTAKTA OSS

  Ring eller maila oss!

  Telefon:

  035-210297

  kl. 7-15, Lunch 12-13

  halmstad@sotare.com

  Adress: Industrivägen 17
  302 41 Halmstad